Hogyan válasszuk ki a legjobb kutya ételt az arany -retrieverhez

Ez a bejegyzés tartalmazhat társult linkeket. Pénzt vagy termékeket kereshetünk az ebben a bejegyzésben tárgyalt társaságoktól.
Szereted az aranyat, és azt akarod, ami a legjobb neki. De olyan számos választás van.
A kedvtelésből tartott állatok élelmiszeripara felrobbant az utóbbi években.
Annyira zavaró, ha a kedvtelésből tartott áruházba megy, vagy online néz ki, hogy egy adott ételt válasszon a speciális kölyökkutya számára.
Természetesen sokkal több olyan étel van, amely elősegíti a kutya megfelelő növekedését, egészséges és virágzását.

Beszélni fogok néhány legfontosabb elemről, amelyet figyelembe kell venni egy nagyszerű étel kiválasztásakor.
Javasolok néhány olyan ételt is, amelyeket nagyfokú kutyák számára nagyra értékeltek.
Ne feledje azonban, hogy ha a kutyáját új étrendre kívánja váltani, akkor ezt hét -10 nap alatt tegye meg, hogy elkerülje a bélgyakorlatokat vagy a hasmenést.
Az ételek típusai
A kereskedelmi ételek fő típusai a száraz, nedves, dehidrált és frissek.

A száraz ételek típusairól beszélek, mivel ők a legnépszerűbbek és költséghatékonyak. Nagyfajta kutyaként sok nedves ételt igényelne, hogy helyesen táplálja az aranyat.
A száraz reveszkék is segíthet az arany fogainak tisztábbnak tartása, mivel csiszoló jellege miatt.
Miért számítanak egy étel összetevői?
Természetesen az aranyod nagyon intelligens és társasági kutya. Nagyon szerethető, és mindenki a barátja.
Sajnos a Goldens átlagnál magasabb a rák előfordulási gyakorisága. Számos tényező, beleértve a genetikát és a táplálkozást, azonosítja a kutya egészségét.
Az összes kutya ételt az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) szabályozza. Meg kell felelniük az American Feed Control hivatalos (AAFCO) tápanyag -előírásainak a megfelelő életfázisra vonatkozóan.
Az AAFCO Canine élelmiszer -tápanyagprofilok azonban csak a kutyák által megkövetelt összes tápanyag minimális értékét tartalmazzák, és a maximális értékek csak néhány tápanyag esetén, amelyek mérgezőek lehetnek, ha túlzott mennyiségben fogyasztják.

Mindaddig, amíg az élelmiszer megfelel a profilokban kifejezett minimális tápanyag -értékeknek, és nem haladja meg a maximális értékeket, teljesnek és kiegyensúlyozottnak lehet jelölni.
De még az ilyen szabályozással sem minden étel jön létre.
Az alacsony minőségű összetevőkkel rendelkező ételek etetése hozzájárulhat a krónikus gyulladáshoz és az elhízáshoz. és a krónikus gyulladás hozzájárulhat az ízületi gyulladáshoz, cukorbetegséghez, rákhoz és fertőzéshez.
Az ételeket egészséges, természetes alapanyagokból kell készíteni, töltőanyagok, melléktermékek vagy szintetikus adalékanyagok nélkül.
Gazdagnak kell lenniük olyan kiváló minőségű állati forrásokban, mint a baromfi, a hús és a halak. Meg kell nevezniük az egyes fehérjeforrásokat, például csirkét, kacsa, marhahúst, bárányt, nem pedig egy általános „hús” címkét.
Szeretett Goldensünk az egyik fajta, amely valószínűleg elhízott lesz. Természetesen a táplálék minősége és mennyisége, valamint az arany által fogadott testmozgás mennyisége mind olyan elem, amely azonosítja, hogy elhízott lesz -e.

Ha a kutya elhízottá válik, akkor is megkérdezheti állatorvosát a vényköteles súlycsökkentő étrendről.
Vannak bizonyos követelmények, amelyeknek az élelmiszereknek teljesíteniük kell. A Merck állatorvosi kézikönyv kimondja, hogy a felnőtt kutyák étrendben legalább 18 % -ot igényelnek a fehérje, míg a kölyökkutyáknak legalább 22 % fehérjét igényelnek.
A jó ételnek egészséges húsokat és zsírokat kell tartalmaznia. Nekik is tartalmazniuk kell a gyümölcsöket és a zöldségeket. És természetesen a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő keveréke az optimális egészség érdekében.
A természetes tartósítószereket, például a tokoferolokat (E -vitamin), a C -vitamin vagy a rozmaring -kivonatot inkább a szintetikus, nem pedig a szintetikus.
Ezenkívül győződjön meg arról, hogy kutyája ételeit „teljesnek” kell jelölni, nem pedig „ingyenes”. Egy olyan ételnek, amelynek kiegészítőnek címkézve van, olyan dolgokra van szükség, mint például egy fehérje hozzáadva ahhoz, hogy táplálkozási szempontból teljes legyen.
Mit igényelnek a nagyfajta kutyák, mint például az aranyak?
A nagy fajtájú kutyák és kölyökkutyák eltérő táplálkozási követelményekkel rendelkeznek, mint a kis fajták.

Sokkal gyorsabban növekednek, mint a kicsi vagy közepes méretű, felnőttként.
Az arany retriever kölyökkutyák nagyobb kockázatot jelentenek a csípőbetegség nyomorult formájának kialakulására, ha túl sok kalciumot tartalmaznak.
Alapvető fontosságú, hogy kölyökkutyákként kifejezetten a nagyfajta kölyökkutyák számára táplálkozzanak.
Az arany retriever kölyökkutyák nem hagyják abba a növekedést, amíg 12–24 hónapos lesz. Tehát elengedhetetlen, hogy ne váltson túl hamar felnőtt képletre.
A felnőtt aranyat bármilyen kiváló minőségű reveszkékkel vagy kibbttel etethetők, kifejezetten nagy fajtájú kutyák számára.
Az Amerikai Állatorvosi Szövetség (AVMA) szerint a nagyfajta kutyáknak rövidebb élettartama van, mint a kisebb társaik, és öt vagy hat éves korukban időseknek tekinthetők.
2018 -ban az FDA bejelentette a beszámolók vizsgálatát, miszerint bizonyos kedvtelésből tartott állatok ételeit – főleg ezeketnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *