Annak megértése, hogy az epizootikus betegségek miért fontosak a Groomers

számára, Dr. Michael Fleck DVM
2013. november 5

A Betegségkontroll Központ (CDC) szerint az Egyesült Államokban 300 000 Lyme -betegség esetét diagnosztizálják. Ez a szám tízszeres szám növekedését jelenti, amelyet korábban a Kormányhivatal jelentett be. Ezen esetek többségét 13 államban diagnosztizálták, elsősorban az északkeleti és a felső középnyugaton. Ezenkívül az Antech Laboratory, a figyelemre méltó vér- és szöveti patológiás tesztelő létesítmény arról számolt be, hogy Floridai emberek és háziállatok akár nyolc százaléka fertőzött giardia -val, egy bél parazitával. Az ország egyetlen része sem immunis az epizootikus betegségektől.

Miért fontos ez az információ a profi groomer számára? Mivel mind a Lyme -kór, mind a giardia példák az epizootikus betegségekre vagy a PET és az ember között átterjedhető betegségekre. A Lyme -betegséget kullancsok és giardia terjeszti az egyénekkel (háziállatokkal vagy emberrel) való közvetlen érintkezés révén. Professzionális ápolóként, egészségének, valamint munkatársainak, az ügyfelének háziállatának és vállalkozásának a veszélye lehet.

Ezen egészségügyi problémák leküzdése, valamint ápolási szalon integritásának és hírnevének megőrzése érdekében a szakembereknek jobb óvintézkedéseket kell tenniük a napi jöjjön be ápolási tapasztalataik érdekében. Hozzon létre egy gyógyfürdőpolitikát, és képzze fel munkatársait, hogy szánjon néhány percet, és tegyen fel néhány egyszerű kérdést a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosának, mielőtt beismerte a háziállatot az ápolási létesítménybe. A kérdéseknek tartalmazniuk kell: (1) Jól érezte -e háziállatát? (2) Látott -e bolhákat vagy kullancsokat a háziállaton? és (3) a háziállatnak laza széklete volt? Ha laza széklet vagy hasmenés van jelen, akkor a háziállatot valószínűleg nem szabad ápolni azon a napon. Javasolhatja, hogy azonnali állatorvosi figyelmet fordítson az ügyfelére, és magyarázza meg, hogy az átütemezés segíthet háziállatának elkerülésében.

Mivel mind Ön, mind az ügyfelek időkorlátozásokkal rendelkeznek, különösen a reggeli órákban, érdemes minden ügyfelének aláírni az engedélyt, amely lehetővé teszi a Capstar táblagép beadását, és háziállatának természetes összetevő-alapú bolhát adhat, és jelölje be a samponot. Természetesen a felsorolt ​​megfelelő kiegészítő díjak.

Ezenkívül a kutya vagy a macska ketrecbeutazása és az ápolási folyamat kezdeményezése előtt rendkívül fontos, hogy kövesse a bőr- és peri-analis régió saját értékelését a bolhák, kullancsok és laza székek jelenléte szempontjából. Ha bolhák és/vagy kullancsok vannak jelen a háziállaton, akkor a fertőzött háziállatot a napi többi vőlegénytől külön kell elhelyezni, és az izolált lakhatási területet fertőtleníteni kell és kezelni kell az utána hagyott összes bolh és/vagy kullancs felszámolása céljából ápolás. Sőt, ne felejtsd el kezelni a fürdőterületet is. Végül, a kedvtelésből tartott állatok kiadása előtt, a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosával folytatott széles körű megbeszélésnek tartalmaznia kell a rovarkezelési ellenőrzést mind a háziállat, mind a háziállat környezetében (otthon, autó és udvar).

Mind a Lyme -kór, mind a Giardia veszélyes betegségek lehetnek, ha észrevétlenül és kezeletlennek tartják. Ez a két betegség csak néhány epizootikus betegséget képvisel, amelyeket a groomernek tudnia kell.

A témával és másokkal kapcsolatos további információkért regisztrálja a Go Meetings Webinar-ot októberben a www.epi-pet.com telefonszámon vagy a 866-204-0002 telefonszámon. A részvétel az első, első kiszolgáláson alapul.

Michael C. Fleck, a DVM a floridai Bradenton Állati Orvosi Központ igazgatója. Az EPI-PET elnöke, bőrkezelést és fültisztító termékeket készít. Újságíró és előadó, a kedvtelésből tartott bőrbőrrel kapcsolatos kérdésekre szakosodott.

Teljes

3

Megoszt

3

0

0

0

0

Hirdetések

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *