Hirtelen krónikus rohamok állatokban

AddEthis megosztási gombok a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore1 -hez

Állatorvosi karrierem során a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai olyan állatokkal kapcsolatos kérdéseket vetnek fel, amelyek hirtelen fejlett rohambetegségekkel rendelkeznek, valamint azt is, hogy a kutya társaikat aludni kellene -e vagy sem. A roham rendellenességei valóban viszonylag jellemzőek az állatokban, és sok esetben nem gyógyíthatók, általában kezelhetők és ellenőrzöttek.

Az állatokban a rohamok okai számos traumából, toxinból, fertőzésből, a máj anyagcseréből, valamint az elsődleges agyi betegségből, valamint a daganatokból származhatnak. Minden krónikus rohammal rendelkező háziállatnak teljes munkával kell rendelkeznie egy állatorvos által, beleértve a vérmunkát, a vizeletvizsgálatot, valamint a májfüggvény -teszteket, például az epesav -teszteket. E tesztek eredményeitől függően még több tesztelés, például ultrahang és/vagy a központi idegrendszer egyes tesztjei, beleértve az MRI -ket, valamint a CSF -csapokat.

A legfontosabb esetekben azonban a rohamok bizonyos okait nem fedezik fel, és számos állatot diagnosztizálnak epilepsziában, amelyek ismeretlen eredetű rohamok. Ezekben az esetekben sok háziállat rohamát gyógyszeres kezeléssel lehet szabályozni, például kálium -bromidot és gabapentint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *