Az új macskaki oltási iránymutatások az egyéni kockázat-haszon értékelésre összpontosítanak

Az American Animal Healthcare Institice Association (AAHA), valamint az Amerikai Macskapemberek Szövetsége (AAFP) nemrégiben kiadta a 2020-as AAHA/AAFP macskaképességi iránymutatásokat az állatorvoshoz közösség. A kiadás frissített ajánlásokat, valamint a macskák oltásainak legjelentősebb információt nyújt.

Nincs egyetlen protokoll minden macskára

A frissített iránymutatások szorongást szorongatnak az állatorvosi szakemberek kibővített megértésének szükségességére az individualizált macskakockázat szempontjából, hogy kitalálják a megfelelő megelőző egészségügyi tervet. A vakcinázási terveket minden egyes személyre kell igazítani, és egyéni kockázat -haszon értékeléssel kell irányítani.

A kockázatot kitalálja a beteg életfázisa, életmódja, tudományos története, valamint egészségi állapota, valamint a környezeti és az epidemiológiai kockázati tényezők.

Beszélje meg macskájának oltási igényeit az állatorvosával

A Buy -ban annak biztosítása érdekében, hogy a macska ne kapjon szükségtelen vakcinákat, elengedhetetlen, hogy minden macskaelõ szülő kiterjedt megbeszélést folytasson állatorvosával.

Örülök, hogy látom, hogy ezen iránymutatások minden egyes iterációjával sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az oltási protokollok testreszabására az egyes macskákra, ahelyett, hogy mindenki számára egységes megközelítést alkalmaznának.

Elolvashatja az összes iránymutatást az AAFP weboldalán. Az iránymutatásokat szintén közzéteszik a Journal of maLed Medicine, valamint a műtét.

Ingrid király

Hasonlóképpen is tetszik:
Az AAFP új macskaki oltási útmutatásokat bocsát ki

A macska diszpimer oltás: Hasznos-e felnőtt macskája az újbóli oltásból?

Az AAFP macska érzéstelenítési irányelveinek célja az érzéstelenítés biztonságosabbá tétele a macskák számára

«Mews és Nips: A macska tucatnyi önportrékot vesz az ember iPadjén
Áttekintés: CritterZone Air Naturalizer »

10 megjegyzés az új macskavaklási iránymutatásokról az egyéni kockázat-haszon értékelésre összpontosít

Cheri Collins azt mondja:

2020. október 7., 17:01

Évekkel ezelőtt elolvastam, hogy a macskák, akárcsak az emberek, vérhúzással / laboratóriumi munkával ellenőrizhetők, hogy megvizsgálják, hogy oltásaik továbbra is hatékonyak -e. Sok állatorvos nem kínálja ezt alternatívaként, hogy csak egy újabb oltást adjon a költségek óta. Évek óta vittem a macskákat ugyanabba a fantasztikus állatorvosba, és soha nem javasolja, hogy a macskáimat bármiféle típusú oltásba kell oltani. Tehát nem is kell átmennünk rajta.

Válasz

Louise K. azt mondja:

2020. október 5., 10:36

Bárcsak a papír figyelmeztette volna, hogy ne oltja be a terhes macskákat. Csak előmozdítottam egy alomot, ahol a Mama Feline szülés előtt oltották be. A 4 cica közül 3 -ban születési rendellenességek voltak a vakcinázásból. Az 1 súlyos volt, és eutanizálni kellett. Végül örökbefogadtam az egyik cica, egy gyönyörű gyerek, akinek CH (cerebellum hypoplasia) van.

Válasz

Ingrid azt mondja:

2020. október 6., 5:02

Nagyon sajnálom a kiscicáit, Louise.

Válasz

Ellen Beck azt mondja:

2020. október 5., 9:52

Örülök, hogy ezt látom! Valójában egy „régi időbeli” állatorvost használunk, akinek többnyire nagy állati gyakorlata volt, azonban az idők előtt ugró. Ezt legalább 20 éve mondja. Mindent arra törekszik, hogy ne oltja be a szigorúan háziállatokat. Macskáink és kutyáink is nagyon hosszú életet éltek.

Válasz

Ann azt mondja:

2020. október 5., 13:25

Köszönjük, hogy ezeket felajánlotta nekünk. Elolvastam a túlzott oltás kockázatait évekkel ezelőtt, valamint az eredeti állatorvosom beleegyezett abba, hogy csak ragaszkodnak a veszettség oltásához az idősebb beltéri cicák számára. Amikor néhány órát elindultam, az új állatorvos nem volt túl izgatott a kérésem miatt. mindegyikük azonban 17 és 18 éves korig élt

Válasz

Cheryl Velker azt mondja:

2020. október 5., 9:54

Örülök, hogy ezt látom. Olvassa el az információkat évekkel ezelőtt, hogy a ma macskákban a túlzott oltás volt a sok krónikus betegség kérdése, nem pedig a „régi időkben”. A védelem sokkal több, mint egy évig tart. A veszettség kivételével, amelyet a törvény előír, úgy döntöttem, hogy négyévente oltom- egy abszolút önkényes BTW szám, nem pedig ajánlás. Olvassa el rajta egy beszédet az állatorvosával, ahogy Ingrid javasolja.

Válasz

Janine azt mondja:

2020. október 5., 6:39

Köszönöm az információt.

Válasz

Barbara Wilde azt mondja:

2020. október 5., 4:32 órakor

Sajnos az Ön által berendezett állatorvosok egyik linkje sem funkcionális számomra.

Válasz

Ingrid azt mondja:

2020. október 5., 4:58 órakor

Sajnálom, hogy problémái vannak a linkek elérésében. Mindannyian nekem dolgoznak. Mindegyik PDF fájl – talán van probléma az eszköz beállításaival? Talán kipróbálhat egy másik böngészőt?

Válasz

Delphine azt mondja:

2020. október 12., 10:14

Lehet, hogy be kell jelentkeznie a dowloaded fájljain, a PDF -papírok ott vannak.

Válasz

Hagyjon választ egy választ. Válasz
Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. a szükséges mezőket jelölik *
Megjegyzés *
Név *

E -mail *

Ha megjegyzést hagy, egyetért a TH -valnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *